Balansträning idag!

Dimma-bollen-1-1

Dela gärna:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Balansträning idag! För drygt ett år sedan började jag balansträna Dimma. Upp på stockar och stenar, på pallar och bord, på ”gummi-kuddar” som rör sig lite – ja allt möjligt! Idag gjorde hon något jag faktiskt inte ens trodde att vi någonsin skulle komma till – jag fick upp henne på en balansboll! I takt med att hon har blivit bättre och bättre på balansövningarna så upplever jag också att hennes självförtroende har ökat. Om hon i början var tveksam till att hoppa upp på en stol här hemma, så hoppar hon nu djärvt upp på smala främmande föremål i ett utegym om jag föreslår det!

Jag kan verkligen gå i god för att ökad kroppskontroll ger bättre självförtroende! Och bättre självförtroende ger bättre kontakt med matte, mindre forcerad omvärldsbevakning och tryggare hundmöten…. Alltså, tänk vad lite stockar, pallar och en balansboll kan göra….! Med lilla Sammie börjar jag nu tidigt med den här typen av träning och som ni ser är han inte rädd för någonting – skutt upp på bollen bara – hit med godiset..!